Forum - Teknik - R-modeller
 
         
Oprettet af Tage Gejl den 18-07-2017
Dæk til R1200GS LC, årgang 2016
Hej. Jeg købte en ny R1200GS i marts 2016. Den er med egerhjul, og blev leveret med Michelin Anakee 3. Efter ca 13.000 km var de tjenlige til udskiftning. Jeg var til Motorrad Days (juli 2016), og skiftede da til Metzeler Tourance Next (hos et BMW værksted), som skulle give lidt bedre greb end Michelin. Jeg har dog haft meget bøvl med dem, idet motorcyklen begyndte at køre "hoppende". En afbalancering hos Xpedit viste, at de var ude af balance, og afballanceringen flyttede blot hopperiet til andre hastighedsområder. Den endelige løsning blev, at begge hjul blev udskiftet med nye (på garantien), og Metzeler dækkene blev sat på igen. Nu kører den uden rystelser, men indimellem kan vejgrebet føles mindre i vådt føre. Og dækket føles lidt hård i det. Slidmæssigt har de været absolut gode, har nu kørt mere end 17.000 km, og der er stadig meget gummi og mønster tilbage. Jeg har læst en test af Metzeler Roadtec 01 på GS, og de roses højt. Se her: https://bikerandbike.co.uk/metzler-roadtec-01-6000-mile-review/

Jeg vil høre om der er nogen her i forummet, som har erfaringer med Roadtec på GS. Min kørsel er solo kørsel, med frisk fart, næsten kun på asfaltveje (og ikke off-road), og gerne i bjergrige lande. Tørt og vådt, som hvad naturen nu byder på. Jeg kører ca. 20.000 km om året, men vejgreb betyder mere end antal km.
 
 
 Svar
 
Besvaret af Tage Gejl den 24-08-2017
Så blev der monteret nye dæk. Det blev til Michelin Road Pilot 4 Trail, som er til GS'eren (ikke til offroad).
Mine "gamle" Tourance Next havde kørt 18.800 km inde de blev skiftet, og der var egentlig en del gummi tilbage. Men min næste tur på ca. 8.000 km sydpå fik mig til at skifte nu.
Jeg ville egentlig have haft Metzeler Roadtec 01, men der er åbenbart lang leveringstid på dem. Derfor blev det Michelin.
 
Besvaret af Niels Kristian Krag den 30-08-2017
Havde både Anakee 3 og Metzeler Tourance next på den første GS, og Metzeler er bare et meget nervøst dæk efter min smag. Anakee 3 er udemærket allround dæk. Har pt en 2014 GSA med netop Pilot Road 4 Trail. Et super det til både tørt og i særdeleshed vådt og skybruds lignende vejr. Bestemt et godt rejse og langturs dæk.
 
         

 
Søgning
 
Søg i følgende emne: Teknik - R-modeller
 
BMW MC Klub Danmark     Medlem Kontakt
         
 
BMW Race Marshall
 
Ansvar
Cookies
Ophavsret
Privatlivspolitik
Log ind og få fuld funktionalitet ...
Log ind
Glemt adgangskode?
 
 Formanden
 Kassereren
 Medlemsbladet KI
 Webmaster
 
 22 10 11 35
 Kim Pedersen, formand
         
 
Adgang for medlemmer
 
Udfyld medlemsnummer og adgangkode

Glemt adgangskode?

 
Glemt adgangskode
 
Udfyld dit medlemsnummer,
så sender vi din adgangskode.
 
Glemt adgangskode