Forum - Teknik - R-modeller
 
         
Oprettet af Lars-Erik Gallø Hansen den 20-08-2011
R1100RT Fejl
Har en R1100Rt fra 1998 og har gået 50000 km, er lige kommet hjem fra en tur i udlandet, på vej der ned gik min mc pludslige ud, uden nogle lyde elle ander advarlser!!
kom på værksted, og de kunne i første omgang ikke fined fejlen, den kunne starte igen, men mender end 100km kom fejlen igen og denne gang definitiv var mc helt død... fejlen var en svits som sidde på/ved krumptappen, som var defekt og de kunne ikke måle det på nomal vis, men efter havde talt med en kolege her hjemme som også har en R1100RT og som selv havde op lever det, kunne vi rette fejlen, som koste 420Eru Vi er nu 2 R1100RT som har op levet det, og hvis du skal på lang fart ville jeg lige skifte den ende
Lars-Erik


 
 
 Svar
 
Besvaret af Jan T. Andersen den 21-08-2011
Hej.
Jeg har haft samme fejl på en maskine magen til.
Min maskine var 11 år gammel, og havde kørt ca. 100.000, da fejlen opstod, så det kan godt tyde på, at de pågældende sensorer har en levetid på ca. 10 år.
Jeg fik et par forvarsler, med nogle voldsomme udsættere, hvorefter jeg kunne kører videre (hjem fra Harzen)
Godt hjemme igen gik det galt efter 8 dage, fuldstændigt som Lars-Erik beskriver, og jeg måtte bugseres hjem.
Efter noget detektivarbejde fandt jeg ud af følgende:
Fejlen kan findes ved at udlæse fejlkoderne fra Motronic 2.2 motorstyringen. Se nedenstående link fra Larglaider.
Fejl >1122< eller >1133< indikerer, at den er gal med en af Hall sensorerne.
Der findes flere beskrivelser af, hvordan man kan udskifte de pågældende Hall sensorer. Se link fra Ebbo.
Jeg valgte dog at udskifte hele "printet", da det er det letteste.
Jeg har en teori om, at fejlkoderne fra de første udsættere lagres i Motronic'en.
Hvis man udlæser fejlkoderne regelmæssigt, eller ved mistanke om en fejl (udsættere) kan man (måske) stille diagnosen før man kører helt i stå.

m.v.h.
Jan T. Andersen
R1100RT

Følgende link er tilknytte dette indlæg:
http://www.largiader.com/articles/motronic.html
http://www.ebbo.org/2av54.php
 
Besvaret af Bent Andersen den 23-08-2011
Hej
Jeg har oplevet dette 4 gang hen over sommeren, de 3 første gang kunne jeg starte efter 5 min, men sidste gang på vej gennem Holland måtte jeg vente 25 min. På et værksted i Holland udlæste de Motroic'en og kunne ikke se nogen fejl.
Min R1100RT er også 10 år gammel og kørt 140.000 KM

m.v.h.
Bent Andersen
 
         

 
Søgning
 
Søg i følgende emne: Teknik - R-modeller
 
BMW MC Klub Danmark     Medlem Kontakt
         
 
BMW Race Marshall
 
Ansvar
Cookies
Ophavsret
Privatlivspolitik
Log ind og få fuld funktionalitet ...
Log ind
Glemt adgangskode?
 
 Formanden
 Kassereren
 Medlemsbladet KI
 Webmaster
 
 22 10 11 35
 Kim Pedersen, formand
         
 
Adgang for medlemmer
 
Udfyld medlemsnummer og adgangkode

Glemt adgangskode?

 
Glemt adgangskode
 
Udfyld dit medlemsnummer,
så sender vi din adgangskode.
 
Glemt adgangskode